Over ons

Bij Galama Sustainable Solutions begrijpen we de fundamentele principes van duurzame ontwikkelingen. We volgen deze ontwikkelingen op de voet en kunnen deze vanuit een onafhankelijke positie analyseren.

Galama Sustainable Solutions is de eenmansonderneming van dr. ir. Oane Galama. Geboren (1985) met passie voor natuur en duurzaamheid, academisch geschoold maar ook altijd een man van de praktijk gebleven. Met een brede interesse en achtergrond ben ik een specialist op vele vlakken geworden. Ik verlies me echter niet in specialismen maar ben van nature een generalist en instaat mijn specialismen op het gebied van o.a.: ecologie, landbouw, water, energie, natuurwetenschappen, economie, maatschappelijke transities en persoonlijke ontwikkeling, op integrale wijze te verbinden in mijn denken en werk. Hierdoor is mijn werk authentiek en geeft het waardevolle inzichten met betrekking tot duurzaam leven.

Vanuit systeemkennis over onze omgeving werk ik samen met partners uit mijn netwerk aan oplossingen die de natuurlijke balans tussen maatschappij en milieu kunnen herstellen. Dit doen we met een positieve houding, een open (vooruitziende) blik en een pragmatische benadering.

Om echt duurzaam te leven zal onze impact op de omgeving kleiner moeten zijn dan het natuurlijke herstelvermogen van het milieu. Dit is geen gemakkelijke opgave, maar niet onmogelijk. Er zijn vele kansen en ik kan u helpen bij de ontwikkeling van een visie op duurzaamheid en het opzetten van verduurzamingsstrategieën. Ik doe niet aan greenwashing, maar gaa voor echt duurzaam; stap voor stap.

GSS heeft een sterk profiel op het gebied van: regeneratieve landbouw en bodemgezondheid; energie; milieukunde; biotechnologie; watertechnologie & watermanagement; duurzame energie & energieopslag. En heeft een uitgebreid netwerk in deze velden, waaronder ook onderzoeksinstellingen, universiteiten en (regionale) overheden. Door samenwerking met partners uit dit netwerk kan GSS complexere projecten die om verschillende expertises vragen tot een goed einde brengen. Daarnaast voer ik ook onafhankelijk, wetenschappelijk onderzoek uit en draag ik bij aan publicaties.

Onder Projecten kunt u zien waar we ons op dit moment mee bezig houden.

Partners

Oprichter:

Oane Galama
(PhD, MSc)

Oane Galama is specialist op het gebied van duurzame ontwikkelingen en duurzaam leven. Door 20 jaar studie en werk op het gebied van omgevingswetenschappen, ecologie, biotechnologie, watertechnologie, energie, landbouw, economie en sociologie heeft hij veel inhoudelijke kennis opgedaan. Specialismen die hij als generalist samenbrengt in een integraal en authentiek verhaal dat hij met veel enthousiasme kan overbrengen op een breed publiek.

Ingewikkelde vraagstukken terugbrengen tot de kern

Zijn interesses liggen echter niet enkel bij de ecologische en technische kanten van duurzaamheid, maar ook bij de sociale en economische aspecten. Oane groeide op een melkveebedrijf in het Friese platteland op en was zich hierdoor al op jonge leeftijd bewust van de relaties tussen veehouderij en natuur. Daarnaast was hij al jong geïnteresseerd in het versterken en beschermen van natuurwaarden. Door zijn brede en analytische achtergrond is Oane in staat ontwikkelingen te duiden en kan hij ingewikkelde vraagstukken terugbrengen tot de kern. Hierdoor worden deze helder en inzichtelijk voor alle belanghebbenden. Hij is een positief persoon die houdt van aanpakken. Oane werkt graag met partners en opdrachtgevers die zijn enthousiasme over duurzaamheid delen.

Leven in balans, persoonlijke groei en wijsheid

In een goed ontwikkeld ecologische systeem is balans en weerbaarheid. Gebeurtenissen hebben impact maar zorgen niet voor complete chaos en de kern van het systeem blijft intact. Net zo hebben externe gebeurtenissen een impact in ons dagelijks leven. Deze dingen gebeuren en hebben we niet voor het uitkiezen. Hoe we er mee omgaan wel.

Oane ziet wijsheid als een groot goed in zijn werk als adviseur. Wijsheid kan enkel voortkomen uit kalmte en uit de rust om zaken van meerdere kanten te bekijken en open te staan voor verschillende zienswijzen. Holistisch denken, denken als een ecosysteem. Balans in het leven door ontwikkeling op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel vlak. Balans in voeding, rust, reinheid en regelmaat.

Drie jaar werken in Nieuw-Zeeland heeft voor veel expertise gezorgd

Na de succesvolle afronding van zijn PhD traject en een aantal post-doc projecten vertrok hij met zijn gezin voor ruim drie jaar naar Nieuw-Zeeland. Hier was hij eerst werkzaam als systeemontwerper, tester, bouwer en installateur van waterzuiveringsinstallaties. Later werkte hij voor de Universiteit van Auckland als ontwerper en bouwer van experimentele opstellingen in de watertechnologie en aan de verbetering van de experimentele faciliteiten. In het voorjaar van 2020 kwam Oane terug in Nederland en nam de stap om een eigen bedrijf te beginnen en hierdoor te kunnen werken aan wat hij ziet als zijn passie en taak in het leven: meewerken aan de realisatie van een duurzame wereld. Zorgen dat we als mensheid weer passen binnen het gehele ecologische systeem van de aarde waar we een sleutelrol hebben te vervullen.

Nationale fierljeptopper en voorbeeld voor jeugdige sporters

Sport is een wezenlijk onderdeel van Oane’s leven. In het Fierljeppen won hij verschillende nationale titels en vestigde meerdere records. Eenmaal werd hij uitgeroepen tot Friese sporter van het jaar. Door zijn ervaringen in de sport weet hij als geen ander hoe je doelen kunt stellen en resultaten kunt behalen. Een andere relevante ervaring uit de sport die hij meeneemt, is dat je door samenwerken en een positieve, actieve houding veel kunt bereiken. Daarnaast is Oane actief als vrijwilliger bij tal van lokale projecten.

Onafhankelijk onderzoek

De wereld om ons heen is complex en ten volle begrijpen zullen we haar nooit. De charme van de natuur is dan ook dat ze je kan verrassen. Duurzaamheid heeft betrekking op hoe we omgaan met de wereld, hoe we bronnen gebruiken en hoe we mogelijkheden voor toekomstige generaties scheppen en vergroten. Duurzaam heeft zoveel aspecten dat er steeds weer nieuwe vragen bijkomen. Vragen waarop vaak geen eenvoudig antwoord is, maar waardoor we na grondig onderzoek wel tot nieuwe inzichten komen. Deze inzichten willen we graag met u delen, omdat we alleen samen verder komen.

De publicaties op deze website kunt u rapporten vinden maar ook artikelen die u zullen helpen om een mening over duurzame thema’s te ontwikkelen op basis van de feiten zoals die we nu kennen. Er zijn verhalen die gebaseerd zijn op gegevens uit wetenschappelijke onderzoeken, cijfers van nationale en internationale organisaties en op basis van oude wijsheden en inzichten. Door kennis in perspectief te plaatsen en door een realistisch beeld te schetsen van de huidige situatie kunnen deze verhalen u als lezer helpen om zelf een kritisch beeld over duurzame onderwerpen te vormen.