Over ons

Bij Galama Sustainable Solutions begrijpen we de fundamentele principes van duurzame ontwikkelingen. We volgen deze ontwikkelingen op de voet en kunnen deze vanuit een onafhankelijke positie analyseren.

Vanuit systeemkennis over onze omgeving werken we samen met ons partners aan oplossingen die de natuurlijke balans tussen maatschappij en milieu kunnen herstellen. Dit doen we met een positieve houding, een open (vooruitziende) blik en een pragmatische benadering.

Om echt duurzaam te leven zal onze impact op de omgeving kleiner moeten zijn dan het natuurlijke herstelvermogen van het milieu. Dit is geen gemakkelijke opgave, maar niet onmogelijk. Wij zien vele kansen en kunnen u helpen bij de ontwikkeling van een visie op duurzaamheid en het opzetten van verduurzamingsstrategieën. Wij doen niet aan greenwashing, maar gaan voor echt duurzaam; stap voor stap.

We hebben een sterk profiel op het gebied van: milieukunde; biotechnologie; watertechnologie & watermanagement; duurzame energie & energieopslag; landbouw. Onze expertise ligt op het gebied van ontwikkeling en implementatie van duurzame technologieën en processen. We beschikken over een uitgebreid netwerk op het gebied van duurzame technologiesector, onderzoeksinstellingen, universiteiten en (regionale) overheden. Door samenwerking met deze partners streven we naar het beste resultaat voor ons opdrachtgevers. Daarnaast voeren we ook onafhankelijk, wetenschappelijk onderzoek uit en dragen we bij aan publicaties.

Onder Projecten kunt u zien waar we ons op dit moment mee bezig houden.
Oprichter:

Oane Galama
(PhD, MSc)

Oane Galama is specialist op het gebied van duurzame ontwikkelingen en duurzaam leven. Door meer dan 15 jaar studie en werk op het gebied van omgevingswetenschappen, biotechnologie, watertechnologie en energie heeft hij veel inhoudelijke kennis opgedaan.

Ingewikkelde vraagstukken terugbrengen tot de kern

Zijn interesses liggen echter niet enkel bij de ecologische en technische kanten van duurzaamheid, maar ook bij de sociale en economische aspecten. Oane groeide op een melkveebedrijf in het Friese platteland op en was zich hierdoor al op jonge leeftijd bewust van de relaties tussen veehouderij en natuur. Daarnaast was hij al jong geïnteresseerd in het versterken en beschermen van natuurwaarden. Door zijn brede en analytische achtergrond is Oane in staat ontwikkelingen te duiden en kan hij ingewikkelde vraagstukken terugbrengen tot de kern. Hierdoor worden deze helder en inzichtelijk voor alle belanghebbenden. Hij is een positief persoon die houdt van aanpakken. Oane werkt graag met partners die zijn enthousiasme over duurzaamheid delen.

Drie jaar werken in Nieuw-Zeeland heeft voor veel expertise gezorgd

Na de succesvolle afronding van zijn PhD traject en een aantal post-doc projecten vertrok hij met zijn gezin voor ruim drie jaar naar Nieuw-Zeeland. Hier was hij eerst werkzaam als systeemontwerper, tester, bouwer en installateur van waterzuiveringsinstallaties. Later werkte hij voor de Universiteit van Auckland als ontwerper en bouwer van experimentele opstellingen in de watertechnologie en aan de verbetering van de experimentele faciliteiten. In het voorjaar van 2020 kwam Oane terug in Nederland en nam de stap om een eigen bedrijf te beginnen en hierdoor te kunnen werken aan wat hij ziet als zijn passie en taak in het leven: meewerken aan de realisatie van een duurzame wereld.

Nationale fierljeptopper en voorbeeld voor jeugdige sporters

Sport is een wezenlijk onderdeel van Oane’s leven. In het Fierljeppen won hij verschillende nationale titels en vestigde meerdere records. Eenmaal werd hij uitgeroepen tot Friese sporter van het jaar. Door zijn ervaringen in de sport weet hij als geen ander hoe je doelen kunt stellen en resultaten kunt behalen. Een andere relevante ervaring uit de sport die hij meeneemt, is dat je door samenwerken en een positieve, actieve houding veel kunt bereiken. Daarnaast is Oane actief als vrijwilliger bij tal van lokale projecten.

Onafhankelijk onderzoek

De wereld om ons heen is complex en ten volle begrijpen zullen we haar nooit. De charme van de natuur is dan ook dat ze je kan verrassen. Duurzaamheid heeft betrekking op hoe we omgaan met de wereld, hoe we bronnen gebruiken en hoe we mogelijkheden voor toekomstige generaties scheppen en vergroten. Duurzaam heeft zoveel aspecten dat er steeds weer nieuwe vragen bijkomen. Vragen waarop vaak geen eenvoudig antwoord is, maar waardoor we na grondig onderzoek wel tot nieuwe inzichten komen. Deze inzichten willen we graag met u delen, omdat we alleen samen verder komen.

De publicaties op deze website zullen u helpen om een mening over duurzame thema’s te ontwikkelen op basis van de feiten zoals die we nu kennen. De verhalen zijn gebaseerd op gegevens uit wetenschappelijke onderzoeken en cijfers van nationale en internationale organisaties. Door deze kennis in perspectief te plaatsen en door een realistisch beeld te schetsen van de huidige situatie kunnen deze verhalen u als lezer helpen om zelf een kritisch beeld over duurzame onderwerpen te vormen.

Partners